söndag 20 april 2008

Välkommen till Bolivia



Vi började med att aka fran Uyuni till Sucre, Bolivias juridiska huvudstad. Eftersom Sucre ligger pa drygt 3000 meters hojd over havet var det ganska kallt.




Frukost och dagsplanering pa Tetulias.




Pa marknaden i Sucre.




En annan marknad där Empen skulle köpa skor. Tyvärr regnade det helt sjukt mycket sa vi blev blöta och ännu mera kalla. Men fina skor blev det!




Empen the saint.




Bolivias president Evo Morales. (Han och Lars Adaktusson har samma frisör).




Middag pa La Vieja Bodega med en Syrah som sällskap. Vi gjorde ett tappert försok att ga till ett gringo-ställe och hitta backpackers eftersom vi kände ett extremt behov av att fa prata engelska med korkade amerikaner, men det fanns typ inga gringos i stan. Bara Julio och Empenita.




Vakthunden utanför vart vandrarhem som kostade 18 kronor per natt.




Vi akte upp till Recoleta och köpte lamamössor, vantar och halsdukar för att slippa frysa. Tyvärr hann indianmannen ut ur bild fortare än vi anat.




Sa var det ater dags för friluftsmänniskorna Julle och Empen. Vi ska trekka runt i bergen utanför Sucre och kolla pa mystiska inkaleder och malningar.









Tänk att det kanske var nagonstans i de här bergen Che Guevara satt och lurade med sin gerilla när det begav sig.




Vi provade att tugga coca-blad, som typ var Bolivias svar pa snus. Cocabladen är ingen drog i sig, alla bolivianer tuggar dem för att lindra huvudvärk, hunger, värme, kyla och trötthet. Vi fick även reda pa att det gar at ett ton coca-blad för att framställa 10 kilo kokain.




Julle klättraren.

Inga kommentarer: