lördag 19 april 2008

Saltöknen i Uyuni

Nu är vi La Paz och eftersom internet i Boliva allt som oftast inte fungerar har det varit lite si och sa med att uppdatera bloggen. Efter otaliga timmar framfor hopplösa datorer har vi äntligen lyckats fora over lite bilder. Det känns ganska länge sedan nu men här är bildbeviset pa var fantastiska resa genom saltöknen till Bolivia.




Vi har kommit fram till den bolivianska gränsen. Hejda Chile!




Det här var alltsa järngänget som vi delade jeep med i tre dygn: Angus och Henry fran England, jag och Empen, och sa Julie och Julie fran Danmark.




Första stoppet vid Laguna Colorada.




Andra stoppet där jag tar ett dopp i en naturlig thermalkälla med 36-gradigt vatten. Bättre än Centralbadet!




Här är vi vid en geiser som bubblade i nästan 100 grader.




Här stannar vi pa nastan 4900 meters höjd för att kolla pa fantastisk natur. Det var svinkallt och svart att andas pga höjdsjukan.




Detta hindrade mig dock inte fran att dansa med lamor.




Tva solglasögon och bakom dem tva fina flickor.




Första natten sov vi pa ett refugio utan värme och knappt nagon el. Vi pälsade pa oss langkalsonger, mjukisbyxor, raggsockor, tre lager stickade koftor, halsdukar och vantar, och silkeslakan, sovsäckar och fyra yllefiltar. Men frös ända i det nollgradiga rummet, och eftersom man blev andfadd av att bara vända sig i sängen blev det inte manga timmars sömn...




Dagen efter akte vi vidare och sag rosa flamingos, ökenrävar och fler lamor. Och massa söta bolivianska barn! (Trots att de vill vara coola och peka finger). Han i bla mössa var the leader of the gang, och fick alla snygga brudar.




Andra natten sov vi pa ett salthotell, där allt var gjort av salt. Detta är golvet i vart rum. Vi at lamakött till middag och drack mate.




Tredje dagen kom vi fram till den riktiga saltöknen. Det var väldigt vitt och vi passade pa att göra massa kameratrick. Jag och Julie dansar pa en m&m-tub.




Jag hänger i Empen.




Till sist kom vi fram till nationalparken Inca de Huasi där det bland annat fanns jättekaktusar. Sedan drog vi vidare mot det riktiga Bolvia, Uyuni, Sucre, Santa Cruz, Cochabamba, flodbaten längs Amazonas och La Paz. Uppdatering kommer sa snart internet vill!

1 kommentar:

Micke svensken sa...

Men shit vilken grym resa ni gör!
Jag vill också resa, och dansa med lamor.