lördag 9 februari 2008

Hejda Brasilien! Hej Argentina!


Efter fem dagar i Florianopolis hade vi faktiskt fatt lite nog av lugn och ro, strand
och rika brassar som ser ut som de ar direkt hamtade ur Glamour/Dallas/Falcon Crest. Tero och Maristela var helt underbara men de hade en del vanner som vi inte kande sa mycket gemenskap med, aven om de var valdigt underhallande vissa ganger.




Vi ville visa var uppskattning och kopte en flaska Martini som vi smyckade med nagra plastblommor som vi hittat pa karnevalen och sa bakade jag och Empen en "tarta" som blev ett monster. Monstret bestod av nagon brasiliansk sockerkaka, klumpig creme brulée, ananasbitar, chokladgodis, lime och rosa ljus. Den var knappt atbar men de sag glada ut, jag forsokte fa till att det var en svensk specialitet, men Empen stjalpte mina planer. Medan jag och Empen agerade husmodrar i koket var Hannah ute och windsurfade och akte motorcykel och at argentinska stekar med Fernando (vilket visar vem av oss som ar mest harcore).



Sen var det dags for avfard mot Foz de Iguacu, dar 275 vattenfall mots i gransen mellan Brasilien, Argentina,
och Paraguay. Efter en del dramatik pa bussen mot stan vad galler svimningar och valet mellan att kopa mat eller havaianas hoppade vi antligen pa 18-timmarsbussen mot norr, utan mat i magen med med massor av fargglada havaianas.








Forsta dagen hangde vi pa den brasilianska sidan dar man sag vattenfallen pa langt hall. Det var valdigt haftigt men efter 18 timmar i en buss utan somn och en heldag i hettan i regnskogen tog vi oss sololjiga och myggmedelskladdiga och valdigt, valdigt trotta mot den argentinska gransen.




Efter mycket om och men hittade vi sa smaningom ett sunkigt vandrarhem dar vi fick dela rum med kackerlackor och skraniga amerikanare, sa vi sunkade pa och dagen efter tog vi oss till vattenfallen pa den argentinska sidan.





Mycket vattenfall blev det.












The Animal - djuret som man inte far mata, cause he CAN and WILL bite. Vi tyckte han sag ganska snall ut.






Den argentinska sidan var annu coolare for man sag allt pa nara hall, och vi tog en raft-tur
med motorbat under fallen och skrek ikapp med alla smabarn .



Efter en lang och het och fuktig dag tog vi oss ut pa spetsen dar en massa vattenfall mots i ett gigantiskt vattenfallskaos och det gar inte riktigt att beskriva med en bild men det var den klart haftigaste naturupplevelsen for alla oss, nagonsin. Ak dit!






Vi lyckades byta vandrarhem till ett frascht stalle utan kackerlackor men med pool och hangmattor och massa backpackers.
















La vida en rosa.





Pa kvallen gick vi tillbaka till Terra dar vi at kvallen innan och at varldens godaste wok och drack argentinskt vin som saklart ar billigare an vatten, (antligen efter alla hemska vin-upplevelser i Brasilien) och at fruktsallad och drack champagnecocktails och efterat var vi sa glada och nojda som bara en liten lada kan vara.



Idag aker vi till Buenos fucking Aires. Och vi kommer aldrig vilja aka darifran.

1 kommentar:

agnes sa...

"The Animal - djuret som man inte far mata, cause he CAN and WILL bite. Vi tyckte han sag ganska snall ut."

= Hahaha.

Jävligt läckert med vattenfallen!