fredag 15 februari 2008

Buenos fucking Aires




Det var en dramatisk resa till Buenos Aires. Forst stannade vi i en timme pa ett stalle och ingen fick lamna bussen. Det kom pa en massa poliser och skulle kolla pass och sa var det en kille med vita plasthandskar som sag ut som en pantomim-figur som examinerade allas bagage. Till slut slapade de ivag en dam fran bussen som visade sig vara med i en knarkharva. Vi hamnade alltsa mitt i Sydamerikas droghandel!

Inte nog med det, pa ett stalle dar vi stannade skulle jag bara springa ut och kopa en macka. Jag var borta i en minut och nar jag kom tillbaka var bussen borta! Jag sprang runt utan pass, pengar eller telefon och skrek dónde está mi autobus?! Till slut kom en man fram till mig och skrek sacramento idioto och slet sitt har och stannade en annan buss som jag fick aka med pa motorvagen tills de hittade min borttappade buss. Det var ett hjartat-i-halsgropen-aventyr ma jag saga. Empen funderar pa att skaffa ett koppel till mig. I sa fall vill jag ha ett rosa, med nitar.

I vilket fall var det ju en cama suite-buss vi akte sa vi fick en tre-rattersmiddag och champagne som plaster pa saren sen.




Forsta kvallen var vi ute och at pa Don Julio, ett av de battre stekstallena i Palermo Viejo (BA:s motsvarighet till Sofo i Stockholm skulle jag tro). Det var sjukt gott och sjukt billigt. Empen provar en cabernet souvignon.






Sen gick vi ut bland barerna pa Plaza Serrano dar vi traffade Santiago och Gamba och deras vanner.







Dagen efter det hamnade vi pa en fest med vara nya argentinska vanner. Jag hittade en kompis och fick stilla mina dog-cravings lite grann.








Nasta dag akte vi till Lunar 69:s replokal dar vi agerade publik medan de spelade in en skiva. De ska tydligen vara Argentinas svar pa Rolling Stones och de var jattetrevliga.





De odlade various plants i ett badkar uppe pa deras 50 kvadratmeters-terass.






Pa kvallen gick vi pa en BBQ pa Hannahs hostel och sen akte vi till Million, ett stalle som var en perfekt blandning av F12 och Spy Bar. Vi trivdes som tre fiskar i vattnet. Sen hamnade vi pa Buenos Aires motsvarighet till Kickis tror jag. Det var inte lika trivsamt.







Jag och Empen flyttade in i var lagenhet dagen darpa, som vi efter mycket om och men lyckats fixa i stadsdelen San Telmo dar alla tangobarer ar, och massa museer och antikaffarer och designbutiker. Till skillnad fran Palermo Viejo dar alla hipsters hanger ar det har barriot lite mer genuint, dar de riktiga porneñosarna hanger och dit inte alla turister riktigt hittat an. Vi ar supernojda med att ha ett riktigt hem, sa vi atminstone kan latsas att vi bor har ett tag. Men vi kommer flytta tillbaka hit sa snart som mojligt.




Och eftersom vi redan lyckats spracka var budget i New York och Brasilien sa tog vi en improviserad shoppingtur pa Calle Defensa i San Telmo.



Shoeshopping in Buenos Aires.

Inga kommentarer: