måndag 25 februari 2008

Det bra med det daliga



Vi tog farjan over till Uruguay pa fredagen och hamnade i Colonia. Eftersom det har varit outhardligt varmt i Buenos Aires sag vi fram emot en sol&bad-semester och packade endast ner bikini, shorts och linnen. Tyvarr sporegnade det hela forsta dagen och nar det val slutade regna var det typ kallt (?!) och ingen sol. Sa vi akte till Montevideo och hamnade pa nagot hostel, gick ut och kakade pa kvallen och traffade en uruguayare som satt vid bordet bredvid oss som visade sig kanna var pappa. Varlden ar liten till och med har borta! Han satt och at middag med en trubadur som var Uruguays svar pa Cornelis Vreeswijk, sa det var kvallens upplevelse. Tyvarr var vi alldeles for trotta av olika anledningar for att ga ut och kolla in Montevideos karneval senare pa kvallen.

Vi ville aka till Punta del Diablo som vi hade hort mycket bra om, men eftersom vi bara hade tre dagar i Uruguay hade vi for lite tid for att ta oss sa langt osterut. Sa vi akte tillbaka till Colonia och har har vi mest kollat pa gamla byggnader och kyrkor i den gamla delen av stan och hangt runt med backpackers. Fredagen var hemsk pa alla satt och vis, vi hade sovit tva timmar och pa morgonen nar vi skulle ta farjan var biljetterna forsvunna. I sista sekunden hittade vi dem i en papperskorg pa internetstallet vi brukar hanga pa och nar vi val kom ivag blaste det upp till regnstorm pa var solsemester. Resan har varit bra pa alla satt och vis hittills for att vi ar sa bra pa att fortranga det daliga. Typ som att Maria blev ranad i BA, att vi knappt kom pa flyget till Brasilien for att vi inte hade visum, mitt buss-forsvinnande, fulla ackliga manniskor som lagger sig och skriker och roker i ens hostelrum nar man forsoker sova tva pa natten och en javla massa krangel med andra saker. Men man far ta det bra med det daliga; nu har vi lost de storsta problemen och igar sken solen pa var solsemester sa vi har solat pa nagra klippor och blivit roda som de riktiga sma blonda gringasarna som vi ar.


Ikvall aker vi hem till Buenos Aires igen!

1 kommentar:

agnes sa...

jättejättekul att läsa bloggen! bra med så detaljerade berättelser som möjligt. då känns det nästan som om man är med på resan :D

tråkigt dock att ni inte fick en solochbadsemester som motsvarade förväntningarna...

här hemma spirar våren. ja, i februari...

KRAMIS!! och... "ciao"