söndag 3 februari 2008

Brasilien

Efter en 16-timmarsflygresa hamnade vi till slut i Rio. Nar vi hittat till vart hotell vid Copacabana tog vi en lunch pa narmsta bar och en sen siesta. Trots overtrottheten var det fantastiskt att fa sitta i linne och ata lunch pa en uteservering med utsikt mot havet. Vi fick tag pa Hannah till sist och hon kom och motte upp oss pa hotellet och sen akte vi till hennes hostel och drack brasiliansk ol och sen drog vi mot Lapa dar alla brassar festar som mest i Rio.
Den har killen fixade vara caipirinhas i Lapa. Vi hamnade pa nan sambaklubb och Hannah fick danslektioner av en professor. Julia dansade sig svettig med de sambastegen hon kunde komma ihag, Empen snackade med Julio Ceasar. Sen tog vi en taxi hem till Copacabana beach och hade en privat efterfest till sex pa morgonen fast man absolut inte far vistas dar efter morkrets inbrott.
Dagen efter akte vi bakfulla upp till en utsiktsplats och kollade pa Rio fran ovan och pa Kristus-monumentet. Rio ar en sjukt vacker stad, en mangmiljonstad med skyskrapor som konstraterar mot regnskog, hoga berg och sa havet. Tyvarr far ni inga utsiktsbilder utan en bild pa jarnganget istallet. Eftersom blogger fortfarande inte vill bli kompis med oss far ni kolla pa Facebook for fler bilder.
Sen styrde vi kosan mot Florianopolis som vi hade hort mycket gott om. Dessutom hade vi vara vanner Tero och hans fru Maristella dar. Eftersom alla flyg var fullbokade under karnevalen tog vi en 18-timmarsbuss dit. Bara det att det blaste upp till den varsta stormen pa 30 ar under natten, vilket orsakade kaos pa vagarna och forsenade bussresan med nio timmar. Efter 27 timmar i bussen, med svullna fotter och trasmak overallt kom vi antligen fram till Florianopolis. Maristella och Tero kom och hamtade oss och skjutsade oss till deras lyxvilla vid stranden. Efter en dusch latsades vi vara pigga igen och gick och at galet goda musslor pa en mysig fiskrestaurang. Dagen efter tog Maristella med oss till stranden, som visade sig vara ett paradis pa jorden. Det kanske ar dags att lara sig portugisiska och flytta hit, hitta en rik brasse, hanga runt pa stranden pa dagarna och ligga i en hangmatta pa eftermiddagarna med en caipirinha i handen och ata farsk fisk varje kvall.
Sen var det dags for karneval! Vi gjorde ett klokt val som akte hit istallet for att stanna i Rio, som sakert hade varit fantastiskt, men ocksa fantastiskt dyrt och turistiskt hysteriskt under karnevalen. Vi drog pa oss karneval-outfiten och hangde runt i Florianopolis city med var nyvunne harliga van Fernando och resten av de galna brassarna. Karnevalen var verkligen grym att se, sen fick Julia solstingsfrossa och vi var tvungna att aka hem innan soluppgangen, trots flera forsok med whiskey.
Imorgon ar det hemma-hosfest har i paradiset. To be continued...

1 kommentar:

agnes sa...

Kul att läsa!!! Skrivskrivskriv.

PUSS!